Dr. Oetker s.r.o. Americká 2335 272 01 Kladno Česká republika
Príprava a použitie
Zodpovedá 6 plátkom želatíny, vystačí až na 700 g hmoty, napr. ušľahaná smotana na šľahanie, kyslá smotana, jogurt, tvaroh, roztlačené ovocie, ovocná dreň a pod.
Príprava: 1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, iné vyššie uvedené suroviny vymiešame dohladka. 2. Obsah vrecka nasypeme do misky, pridáme 100 ml vlažnej vody a ručne metličkou intenzívne miešame asi 1/2 min. Ihneď po častiach pridáme šľahačku, alebo iné vopred pripravené suroviny. Dôkladne ručne vareškou alebo metličkou premiešame. Podľa chuti dosladíme a dochutíme. 3. Krém dáme na upečený korpus alebo použijeme podľa vlastného receptu. Necháme stuhnúť v chladničke (asi 2 hodiny).
Nepoužívajte spolu s čerstvým ananásom, kiwi, figami a papájou.
Tip na Ovocný jogurtový dezert: 500 g bieleho jogurtu zmiešame so 100 g drobného ovocia nakrájaného na malé kúsky a 50 g - 70 g práškového cukru (podľa sladkosti ovocia). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa bodu 2 návodu na obale a zmiešame s jogurtom a ovocím. Nalejeme do formy na biskupský chlebíček alebo inej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke (asi 2 hodiny). Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky.
Skladovanie
Skladujte v suchu! Minimálna trvanlivosť do: uvedené ma zvare.
Kontaktné informácie
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika Rady, tipy, recepty kontakt Dr. Oetker 0850 368 537 Po-Pia 08:00-14:00 www.oetker.sk
Adresa distribútora
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika www.oetker.sk
Regulovaný názov produktu
Želatínový stužovač na prípravu šľahačkových, jogurtových, tvarohových a smotanových tort a dezertov