40% mandlí, Na celú tortu
Marcipán prírodnej farby s obsahom mandlí 40% na jednoduché zdobenie tort, zákuskov a iných múčnikov.
Cukor, Mandle 40%, Stabilizátor (sorbitoly), Invertný cukrový sirup, Glukózový sirup, Stabilizátor (invertáza), Prírodná aróma
Mlieko | Môže obsahovať |
Mandle | Obsahuje |
Na 100 g výrobku: | |
Energia | 1799 kJ / 428 kcal |
Tuky | 20,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,2 g |
Sacharidy | 53,2 g |
z toho cukry | 48,8 g |
Bielkoviny | 7,0 g |
Soľ | 0,10 g |
Skladujte v suchu!
Použitie: - na pokrytie celej torty upečenej v tortovej forme o priemere 26 cm. - na tvorenie ozdôb, napr. ružičky, zvieratká. - do cesta alebo do náplne podľa konkrétneho receptu.
Dr. OETKER s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Pridáte len vodu!
Cukor, Modifikovaný zemiakový škrob, Kyselina (kyselina citrónová), Aróma
Ovos | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
Na 100 g hotového výrobku:* | |
Energia | 1291 kJ/303 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 74,7 g |
z toho cukry | 69,9 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 0,01 g |
*Výrobok pripravený podľa návodu s vodou |
Skladujte v suchu!
Pridáte len 3 lyžice studenej vody alebo mlieka! Príprava: 1. Obsah vrecúška vysypeme do misky. 2. Pridáme 30 ml studenej vody alebo mlieka (asi 3 polievkové lyžice) a vymiešame dohladka (miešame ručne asi 3 minúty alebo elektrickým ručným šľahačom pri najnižších otáčkach asi 15 sekúnd). 3.Hotovou polevou potrieme pripravený múčnik alebo tortu. Polevu natrieme priamo na korpus, nie na džem ani náplň (poleva by nestuhla). Poleva vystačí na celú tortu o priemere 26 cm.
Dr. OETKER s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Pridáte len 3 lyžice studenej vody alebo mlieka!
Cukor, Modifikovaný zemiakový škrob, Spevňovač (glukózový sirup, rastlinný olej palmojadrový, rastlinný olej palmojadrový úplne hydrogenovaný, emulgátory (mono- a diglyceridy mastných kyselín, estery mono- a diglyceridov mastných kyselín s kyselinou octovou), mliečna bielkovina, stabilizátor fosforečnany draselné)), Kyselina (kyselina citrónová), Aróma, Koncentrát z červenej repy
Ovos | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Laktóza | Môže obsahovať |
Mlieko | Obsahuje |
Orechy | Môže obsahovať |
Na 100 g hotového výrobku:* | |
Energia | 1312 kJ/307 kcal |
Tuky | 0,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 74,5 g |
z toho cukry | 70,1 g |
Bielkoviny | 0,1 g |
Soľ | 0,01 g |
*Výrobok pripravený podľa návodu s vodou |
Skladujte v suchu!
Príprava: 1. Obsah vrecúška vysypeme do misky. 2. Pridáme 30 ml studenej vody alebo mlieka (asi 3 polievkové lyžice) a vymiešame dohladka (miešame ručne asi 3 minúty alebo elektrickým ručným šľahačom pri najnižších otáčkach asi 15 sekúnd). 3.Hotovou polevou potrieme pripravený múčnik alebo tortu. Polevu natierame priamo na korpus, nie na džem ani náplň (poleva by nestuhla). Poleva vystačí na celú tortu o priemere 26 cm.
Dr. OETKER s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Topping Dr. Oetker s čokoládovou arómou je vyrobený z kvalitného kakaa.
Glukózový sirup, Cukor, Dextróza, Kakaový prášok odtučnený so zníženým obsahom tuku (8,0 %), Smotana, Voda, Modifikovaný kukuričný škrob, Zahusťovadlo (karegénan, guarová guma)
Na 100 g hotového výrobku: | |
Energia | 1366 kJ/323 kcal |
Tuky | 3,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,9 g |
Sacharidy | 69,6 g |
z toho cukry | 54,6 g |
Bielkoviny | 2,4 g |
Soľ | 0,16 g |
Toppingom si môžete ozdobiť i dochutiť napr. zmrzlinu, puding, zákusky, palacinky alebo lievance. Špeciálny uzáver zabezpečí pohodlné a čisté dávkovanie. Pred použitím pretrepte a odtrhnite hliníkovú fóliu pod uzáverom. Po otvorení skladujte v chladničke max. 30 dní.
Dr. OETKER s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Cukor, Zahusťovadlá (karagénan, karobová guma), Regulátor kyslosti (vínany draselné), Farbivo (karotény
Ovos | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
Na 100 g hotového výrobku: | |
Energia | 272 kJ/64 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 16,1 g |
z toho cukry | 15,6 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 0,0 g |
Skladujte v suchu!
Na 250 ml (1/4 l) tekutiny (voda alebo ovocná šťava). Príprava: 1. Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml tekutiny a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 1 minútu. 2. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť. 3. Ešte vlažným želé zalejeme ovocie na torte. Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť napr. krémom alebo džemom. Ak želé pred naliatím príliž stuhne, môžeme ho ešte raz krátko zahriať.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Cukor, Zahusťovadlá (karagénan, karobová guma), Regulátor kyslosti (vínany draselné)
Obilniny obsahujúce lepok | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
na 100 g hotového výrobku*: | |
Energia | 274 kJ/64 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 16 g |
z toho cukry | 16 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 0,0 g |
*výrobok pripravený podľa návodu s vodou a cukrom |
Skladujte v suchu!
Na 250 ml (1/4 l) tekutiny (voda alebo ovocná šťava). Príprava: 1 Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml tekutiny a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu. 2 Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť. 3 Ešte vlažným želé zalejeme ovocie na torte. Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť napr. krémom alebo džemom. Ak želé pred použitím príliš stuhne, môžeme ho ešte raz krátko rozohriať.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Jemne mletá, Vhodná na ľudskú spotrebu
Jedlá bravčová želatína
Krajina pôvodu: pozri číslo na zvare 1/ Nemecko, 2/ Slovensko, 3/ Belgicko, 4/ Francúzsko.
Skladujte v suchu!
Príprava krémov a náplní (smotanových, jogurtových, tvarohových a pod.) a dezertov z ovocnej šťavy. Do menšieho hrnca dáme 3 - 4 polievkové lyžice vody, prisypeme obsah vrecka a necháme asi 10 minút napučať. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Okamžite pridáme 2 lyžice krému / ovocnej šťavy (podľa konkrétneho receptu), metličkou zamiešame a celé vmiešame do zvyšného krému / ovocnej šťavy. Ďalej spracujeme podľa receptu.
Dr. Oetker, s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Na sladké i slané použitie, Vhodná na ľudskú spotrebu
Jedlá bravčová želatína
Dodatočný popis | Krajina pôvodu: Nemecko |
Skladujte v suchu!
Návod na použitie: 1. Príprava krémov (smotanových, jogurtových, tvarohových a pod.), náplní, dezertov z ovocnej šťavy a vaječnej tlačenky zo želatíny. Do menšieho hrnca dáme 4-5 polievkových lyžíc vody pridáme plátky želatíny a necháme asi 10 minút napučať. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Okamžite pridáme dve polievkové lyžice krému / ovocnej šťavy, zmesi na tlačenku / a metličkou alebo vareškou zamiešame. Vmiešame späť do krému / ovocnej šťavy / zmesi na tlačenku. Ďalej spracujeme podľa konkrétneho receptu. 2. Príprava rôsolov a aspikov. Plátky želatíny zalejeme 0,5 l studenej vody alebo nálevu a necháme asi 10 min. napučať. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a ešte vlažnú ju použijeme podľa konkrétneho receptu. Tip: K príprave slaných pokrmov môžeme na rozpustenie želatíny použiť nálev z 0,5 l vody, veľkej cibule, bobkového listu, celého nového korenia a čierneho korenia - necháme prejsť varom. Dochutíme octom, soľou, cukrom a použijeme na rozpustenie želatíny.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Jemne mletá
Jedlá bravčová želatína
Krajina pôvodu: pozri číslo v zvare 1. Nemecko, 2. Slovensko, 3. Belgicko, 4. Francúzsko.
Skladujte v suchu!
Príprava vaječnej tlačenky, rôsolov a aspikov: Množstvo použitej tekutiny: vaječná tlačenka 3-4 polievkové lyžice, aspik a rôsoly 0,5 l. Obsah vrecka zmiešame s odmeraným množstvom studenej tekutiny podľa použitia (vody / nálevu / vývaru) a necháme asi 10 minút napučať. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. V prípade vaječnej tlačenky želatínu okamžite zamiešame do zmesi na tlačenku. U aspikov a rôsolov necháme želatínu mierne vychladnúť a použijeme podľa konkrétneho receptu. TIP: Pri príprave aspikov / rôsolov obsah vrecka zalejeme 0,5 l horúcej vody (max. 80 °C ) z rýchlovarnej kanvice a miešame až do úplného rozpustenia želatíny.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Cukrárska poleva mliečna.
cukor, rastlinné tuky (palmový, bambucký), sušená srvátka (z mlieka ), kakaový prášok so zníženým množstvom tuku (8%), emulgátory ( sójové lecitíny, E 476), sušené odtučnené mlieko (1%), aróma. Môže obsahovať orechy a arašidy .
Na 100 g | |
Energia : | 2197 kJ / 525 kcal |
Tuky : | 28 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny : | 16 g |
Sacharidy : | 63 g |
z toho cukry : | 62 g |
Vláknina : | 2,7 g |
Bielkoviny : | 3,8 g |
Soľ : | 0,2 g |
Uschovajte v suchu. Chráňte pred teplom.
Mondelez Slovakia s.r.o. Račianska 44 832 42 Bratislava Slovenská republika
Želatína bravčová potravinárska jedlá
Skladovať suchu a chlade!
Na torty, zákusky, krémy, aspik, rôsol, na zahustenie majonézových šalátov. Návod na prípravu: Odporúčané použitie jedného vrecka s obsahom 20g: Želatína na sladko 0,6 - 0,8 l vody, šťavy, sirupu ... Aspik, rôsol (na slano) 0,5 - 0,6 l vody, vývaru, nálevu ... Stužovač na sladko 0,7 - 1 l šľahačky, jogurtu, smotany, tvarohu, zmixovaného ovocia... Stužovač na slano 0,5 - 0,6 l majonézy, tatárskej omáčky... Dávkovanie závisí aj od toho aká má byť výsledná tuhosť želé. Hotové pripravené dezerty uchovávajte v chladničke alebo na chladnom mieste! Ovocie, ako ananás a kiwi nepoužívajte čerstvé, môže zabrániť stuhnutiu. Dobrý tip: Želatína potravinárska je zdrojom bielkovín pre stavbu kolagénu chrupaviek, šliach, väziva, pokožky, vlasov a nechtov. Odporúčame 1 lyžičku denne napr. do jogurtu. Dobrý tip 1: V prípade, že nám počas prípravy tekutá zmes želatíny/stužovača príliš stuhla, prípadne sa nerozpustili všetky kryštáliky alebo sa vytvorili hrudky, odporúčame krátko cca 10-20 sekúnd zahriať v mikrovlnnej rúre a znova premiešať až do rozpustenia. Dobrý tip 2: Tuhnutie želatíny v každej fáze skrátime ak ju vložíme do chladničky.
Želatína 1. Prevariť vodu. 2. Vysypať obsah vrecka do horúcej (nie vriacej) tekutiny podľa vyššie uvedeného dávkovania a dôkladne miešať až do úplného rozpustenia. 3. Nechať vychladnúť (najrýchlejšie v chladničke) a až keď začne mierne tuhnúť použiť podľa receptu. V prípade na sladko potrieme vrstvou džemu, nelejeme priamo na korpus, aby ňou nenasiakol. Nakoniec dáme do chladničky na cca 2 hodiny stuhnúť.
Imrich Goliaš - LIANA-GOLF Lopuchovská 1 086 41 Raslavice
Cukor, glukózový sirup, voda, sladené kondenzované mlieko ( mlieko , cukor, laktóza (z mlieka )), kakao s nízkym obsahom tuku (7%), kokosový olej, kakaová drť, emulgátor: lecitín ( zo sóje ), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, aróma konzervačné látky: sorban draselný, zahusťujúce látky: xantanová guma, jedlá soľ. Môže obsahovať slepačie vajcia
Na 100 g: | |
Energia: | 1268 kJ/ 300 kcal |
Tuky: | 3,9 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny: | 2,5 g |
Sacharidy: | 62 g |
- z toho cukry: | 50 g |
Bielkoviny: | 3 g |
Soľ: | 0,17 g |
Uchovávať na suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom. Po otvorení uchovávať v chladičke.
Boom Snacks Slovakia s.r.o Nálepkova 220 059 35 Batizovce Slovenská republika