Bio trstinový cukor, Bio mletá škorica (min. 14 %)
Obilniny obsahujúce lepok | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
na 100g sypkej zmesi: | |
energetická hodnota | 1464 kJ, 344 kcal |
tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
sacharidy | 86,1 g |
z toho cukry | 86,0 g |
bielkoviny | 0,0 g |
soľ | 0,0 g |
Skladujte v suchu.
Návod na prípravu: Ako prísada na pečenie a dochutenie múčnikov, kompótov, kávy, vareného vína a na posypanie koláčov a krupicovej kaše.
Amylon, a.s. Švermova 117 580 36 Havlíčkův Brod Česká republika Prevádzka: Ronov nad Sázavou 582 22 Přibyslav Česká republika
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a často je obľúbená hlavne u detí. BIO vanilkový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného. Neobsahuje syntetické arómy, ale rozdrvené vanilkové lusky. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny lisovaním a nasledným varením získanej šťavy.
Cukor trstinový, bourbon vanilka mletá (min. 1,5%). Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec.
Na 100 g | |
Energetická hodnota | 1 692 kJ/398 kcal |
Tuky | 0,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 98,9 g |
z toho cukry | 98,0 g |
Bielkoviny | 0,1 g |
Soľ | 0,1 g |
Skladujte v suchu.
Bio vanilkový cukor sa používa ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov. Môžete ním posypať koláče, palacinky alebo kaše. Na posypanie múčnikov zmiešajte obsah vrecka so siedmimi lyžicami práškového cukru.
Značka
Avita
Veľkosť balenia
100 g
Adresa výrobcu
KÁVOVINY a.s.
Jana Palacha 515
532 32 Pardubice 2
Česká republika
Skladovanie
Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Ďalší popis
Vyrobené zo suroviny dovezenej z Holandska.
Vrátiť
KÁVOVINY a.s.
Jana Palacha 515
532 32 Pardubice 2
Česká republika
Regulovaný názov produktu
Kakao so zníženým množstvom tuku.
Kontaktná adresa
Jana Palacha 515
532 32 Pardubice 2
Česká republika
Na 100g | |
---|---|
Energetická hodnota | 1400 kJ/335 kcal |
Tuky | 15,6 g |
Sacharidy | 6,1 g |
Bielkoviny | 22,8 g |
bio kukuričný škrob, kypriace látky: vínany draselné, uhličitany sodné
Na 100 g sypkej zmesi: | |
Energia: | 705 kJ/166 kcal |
Tuky: | 0 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 41 g |
Z toho cukry: | 0 g |
Bielkoviny: | 0,1 g |
Soľ: | 15,4 g |
Kypriaci prášok pridávame do treného, krehkého a piškótového cesta, ďalej do perníka, palaciniek a pod. Cesto spracovávame rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry. Odporúčané dávkovanie: (na 0,5 kg múky), cestá krehké- 2/3 obsahu vrecka, cestá knedlíkové-1/3 obsahu vrecka.
AMYLON a.s. Švermova 117 58036 Havlíčkův Brod
Slnečnicový olej, Aromatické látky, Prírodné aromatické látky
Skladujte v suchu!
Na cca 5 kg múky. Na dochutenie múčnikov a dezertov, do potravín. Dávkovanie: 1,5 kávovej lyžičky na 500 g múky.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava SR
Nová receptúra, Na cca 5 kg múky, Na dochutenie múčnikov a dezertov, Do potravín
Slnečnicový olej, Aromatické látky, Aromatické prípravky
Skladujte v suchu!
Dávkovanie: 1,5 kávovej lyžičky na 500 g múky.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava SR
Rastlinný slnečnicový olej, Aromatické látky, Prírodná aromatická látka, Antioxidant (butylhydroxyanizol)
Skladujte v suchu!
Na cca 5 kg múky. Na dochutenie múčnikov a dezertov, do potravín. Dávkovanie: 1,5 kávovej lyžičky na 500 g múky.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava SR
Bezgluténový
Kukuričný škrob
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
na 100 g výrobku: | |
Energia | 1513 kJ / 356 kcal |
Tuky | 0,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 88 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bielkoviny | 0,5 g |
Soľ | 0,18 g |
Skladujte v suchu!
Na zjemnenie ciest a zahustenie omáčok, na prípravu náplní a dezertov. Piškótovému cestu dodáva jemnú štruktúru. Možno použiť na prípravu rôznych dezertov, náplní a omáčok za tepla. Zjemnenie cesta Na zjemnenie piškótového cesta môžeme nahradiť až 1/3 hmotnosti múky škrobom Gustin. Zahustenie omáčky Na zahustenie omáčky pridáme 700 ml tekutiny asi 50 g škrobu Gustin rozmiešaného v 50 ml vody a necháme asi 3 minúty povariť. Tipy na použitie: Piškótové cesto bezgluténové na tortový korpus, zákusky 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 150 g bezgluténovej múky, 50 g Gustinu, 2 PL vody - v mise cukor a vanilínový cukor vyšľaháme s vajcami, opatrne vmiešame zmes múky s Gustinom, pridáme vodu a pečieme pri 140 °C, 40 - 45 minút. Ovocná náplň pečená spolu s cestom 1 kg nastrúhaných jabĺk, 150 g cukru, 1 balíček škoricového cukru, 50 g Gustinu - všetky prísady zmiešame, nalejeme na cesto a upečieme. Tvarohová náplň pečená spolu s cestom 750 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 ml rumu, 250 ml studeného mlieka, 50 g Gustinu - všetky prísady zmiešame, nalejeme na cesto a upečieme.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Na 1/2 kg múky
Kypriace látky (difosforečnany, uhličitany sodné), Koreniny škorica, aníz, klinčeky, koriander a fenikel v rôznom pomere, Kukuričný škrob
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Vlčí bôb | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Na 100 g výrobku: | |
Energia | 692 kJ/163 kcal |
Tuky | 1,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 34,5 g |
z toho cukry | 0,7 g |
Bielkoviny | 2,4 g |
Soľ | 34,09 g |
Skladujte v suchu!
Použitie: Kypriaci prášok rozmiešame v múke a pridáme do cesta. Kypriaci prášok používame pri príprave perníkov a medovníkov.
Dr. OETKER s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Škrobový na 1/2 kg múky
Kypriace látky (dihydrogéndifosforečnan sodný, hydrogénuhličitan sodný), Kukuričný škrob (22,5%), Vyrobené v závode, ktorý spracováva sušené mlieko, sušené vajcia, pšeničnú a lupinovú múku
Skladujte v suchu!
Použitie: kypriaci prášok rozmiešame v múke a pridáme do cesta. Kypriaci prášok používame pri príprava treného, krehkého a piškótového cesta, perníkov a pod.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Rodinné balenie.
Kypriace látky, (difosforečnany, uhličitany sodné), Kukuričný škrob (22,5 %)
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Vlčí bôb | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
na 100 g výrobku: | |
Energia | 340 kJ/80 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 19,7 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 46,45 g |
Skladujte v suchu!
Použitie: kypriaci prášok rozmiešame v múke a pridáme do cesta. Kypriaci prášok používame pri príprave treného, krehkého a piškótového cesta, perníkov a pod.
Dr. Oetker s.r.o. Americká 2335 272 01 Kladno Česká republika
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Obsahuje 11 % škorice, Výborne aromatizuje a dochucuje
Cukor, Mletá škorica 11 %
Ovos | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
Na 100 g výrobku: | |
Energia | 1618 kJ/380 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 97,7 g |
z toho cukry | 89,0 g |
Bielkoviny | 0,4 g |
Soľ | 0,01 g |
Skladujte v suchu!
Použitie: ako prísada na pečenie a dochutenie jablkových múčnikov, kompótov a vareného vína. Výborný na posypanie koláčov, lievancov a krupicovej kaše.
Dr. Oetker, s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Klasická receptúra, Výborne drží tvar, Vystačí ako 2 čerstvé šľahačky
Speňovač (glukózový sirup, rastlinný olej palmojadrový, rastlinný olej palmojadrový úplne hydrogenovaný, emulgátory (mono- a diglyceridy mastných kyselín, estery mono- a diglyceridov mastných kyselín s kyselinou octovou), mliečna bielkovina, stabilizátor (fosforečnany draselné)), Cukor, Aróma
Ovos | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Laktóza | Môže obsahovať |
Mlieko | Obsahuje |
Orechy | Môže obsahovať |
Na 100 hotového výrobku:* | |
Energia | 672 kJ/159 kcal |
Tuky | 8,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,9 g |
Sacharidy | 18,5 g |
z toho cukry | 16,1 g |
Bielkoviny | 3,3 g |
Soľ | 0,11 g |
*výrobok pripravený s polotučným mliekom (1,5 % tuku) |
Skladujte v suchu!
Príprava: 1. Obsah balíčka zmiešame so 150 ml studeného mlieka. 2. Zmes šľaháme vo vysokej nádobe elektrickým šľahačom asi 3 minúty do hustej peny. 3. Pred podávaním uložíme do chladničky.
Dr. Oetker, s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Udrží vyšľahanú šľahačku tuhú a dodá jej pevný tvar.
Modifikovaný zemiakový škrob, Cukor, Stabilizátor (fosforečnany vápenaté)
Ovos | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
Na 100 g výrobku: | |
Energia | 1608 kJ/377 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 93,6 g |
z toho cukry | 43,3 g |
Bielkoviny | 0,1 g |
Soľ | 0,07 g |
Skladujte v suchu!
Príprava: Obsah vrecka zmiešame s 200-250 ml vychladenej šľahačkovej smotany. Ihneď šľaháme do požadovanej tuhosti, pred servírovaním dobre vychladíme.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Bezgluténový
Zemiakový škrob
Vajcia | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
na 100 g výrobku: | |
Energia | 1355 kJ / 319 kcal |
Tuky | 0,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 79 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Bielkoviny | 0,1 g |
Soľ | 0 g |
Skladujte v suchu!
Na zjemnenie ciest a zahustenie omáčok, na prípravu náplní a dezertov. Piškótovému cestu dodáva jemnú štruktúru. Možno použiť na prípravu rôznych náplní a omáčok za tepla. Ideálny na prípravu ázijskej kuchyne. Zjemnenie cesta Na zjemnenie piškótového cesta môžeme nahradiť až 1/3 hmotnosti múky škrobom Solamyl. Zahustenie omáčky Na zahustenie omáčky pridáme na 700 ml tekutiny asi 50 g škrobu Solamyl rozmiešaného v 50 ml vody a necháme asi 3 minúty povariť. Tipy na použitie: Ázijská kuchyňa na zahustenie omáčky 400 g kuracieho mäsa, 200 g miešanej zeleniny, soľ, korenie, 50 g Solamylu a 50 ml vody - mäso a zeleninu nakrájame na kúsky, osmažíme, dochutíme, pridáme Solamyl rozmiešaný vo vode a chvíľu povaríme. Mäso v cestíčku na cestíčko 1 vajce, štipka soli, 50 g Solamylu, 400 g kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky - vajce zmiešame so soľou a Solamylom. Mäsa obalíme v zmesi a vypražíme. Piškótové cesto bezgluténové na tortový korpus, zákusky 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 150 g bezgluténovej múky, 50 g Solamylu, 2 PL vody - v mise cukor a vanilínový cukor vyšľaháme s vajcami, opatrne vmiešame zmes múky so Solamylom, pridáme vodu a pečieme pri 140 °C, 40 - 45 minút.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Rodinné balenie.
Cukor, Aróma
Obilniny obsahujúce lepok | Môže obsahovať |
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Vlčí bôb | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Orechy | Môže obsahovať |
Rady, tipy, recepty Kontakt Dr. Oetker 0850 638 537 Po-Pia 8:00 - 14:00 www.oetker.sk
Na 100 g výrobku: | |
Energia | 1687 kJ/395 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 98 g |
z toho cukry | 98 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 0,0 g |
Skladujte v suchu!
Použitie: ako prísada na pečenie a dochutenie múčnikov, krémov, koktailov. Výborný na posýpanie koláčov, jemného pečiva apod.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
S jemnou chuťou a vôňou vanilky "Bourbon", Chuť vanilky do Vašej kuchyne
Cukor, Prírodná vanilková aróma
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Vlčí bôb | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Na 100 g výrobku: | |
Energia | 1675 kJ/393 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 97,4 g |
z toho cukry | 95,0 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 0,0 g |
Skladujte v suchu.
Použitie: Vanilkový cukor používajte ako Vanilínový cukor (1 vrecko namiesto 1 vrecka) na pečenie a dochutenie múčnikov, krémov alebo dezertov. Na posypanie alebo obalenie pečiva zmiešajte 1 Vanilkový cukor so 100 g práškového cukru.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
Za studena
Cukor, Dextróza, Jedlá želatína 16 %, Modifikovaný zemiakový škrob, Zahusťovadlo (karboxymetylcelulóza)
Pšenica | Môže obsahovať |
Vajcia | Môže obsahovať |
Vlčí bôb | Môže obsahovať |
Mlieko | Môže obsahovať |
Na 100 g výrobku | |
Energia | 1608 kJ/381 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 79,3 g |
z toho cukry | 64,7 g |
Bielkoviny | 16,5 g |
Soľ | 0,19 g |
Skladujte v suchu!
Zodpovedá 6 plátkom želatíny, vystačí až na 700 g hmoty, napr. ušľahaná smotana na šľahanie, kyslá smotana, jogurt, tvaroh, roztlačené ovocie, ovocná dreň a pod. Príprava: 1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, iné vyššie uvedené suroviny vymiešame dohladka. 2. Obsah vrecka nasypeme do misky, pridáme 100 ml vlažnej vody a ručne metličkou intenzívne miešame asi 1/2 min. Ihneď po častiach pridáme šľahačku, alebo iné vopred pripravené suroviny. Dôkladne ručne vareškou alebo metličkou premiešame. Podľa chuti dosladíme a dochutíme. 3. Krém dáme na upečený korpus alebo použijeme podľa vlastného receptu. Necháme stuhnúť v chladničke (asi 2 hodiny). Nepoužívajte spolu s čerstvým ananásom, kiwi, figami a papájou. Tip na Ovocný jogurtový dezert: 500 g bieleho jogurtu zmiešame so 100 g drobného ovocia nakrájaného na malé kúsky a 50 g - 70 g práškového cukru (podľa sladkosti ovocia). Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa bodu 2 návodu na obale a zmiešame s jogurtom a ovocím. Nalejeme do formy na biskupský chlebíček alebo inej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke (asi 2 hodiny). Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky.
Dr. Oetker s.r.o. Ľadová 14 811 05 Bratislava Slovenská republika
pekárske droždie, emulgátor E491
Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25°C. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Droždie môžete primiešať priamo do múky.
Lesaffre Česko, a.s. Hodolanská 1296/34 779 00 Olomouc
Lesaffre Slovensko, a.s. Piešťanská 3, 917 01 Trnava
na 100 g | |
---|---|
Energia | 1725 kJ/416 kcal |
Tuky | 21 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 14 g |
- z toho cukry | 2,0 g |
Vláknina | 34 g |
Bielkoviny | 23 g |
Soľ | 0,06 g |